Vsebina knjige Romana Leljaka,
"Cerkev umira v petek 13.",


Napeti zgodovinski roman v katerem nastopata dva preživela iz teharskega lagerja.  Roman pripoveduje o iskanju  posebnega bogatega tovora v lasti četniškega vodje Draže Mihajlovića, ki je ob pomoči slovenske cerkve skrit v zapuščenem rudniku Laporja.

Poglavja  (vsebina)

  • Aretacija  Ivana Hercoga v Ljubljani in deportacija v  lager na Teharjah
  • Anej Jezernik, učitelj v OŠ  Črešnjevcec pri Slovenski Bistrici, urednik slovenskega četniškega časopisa Kri in zemlja
  • Konec druge svetovne vojne in pot v Vetrinje,  pot nazaj v Teharje
  • Anej in Ivan se srečata v Lagerju Teharje.   Umirajoči jima zaupa resnico o bogatem zakladu Draže Mihajlovića
  • Pobeg iz jame smrti, petek 13, julij 1945
  • Iskanje župnika in njegovega testamenta
  • Razkrivanje testamenta in  rudnika Laporja

 


Knjiga nudi napeto in zanimivo branje, polno zgodovinskih detajlov.  Prebrali boste veliko o poti in resnici življenja. Roman pa ponuja tudi veliko avtohtonega znanja malih vasi iz obronkov Celja in tistega dela Štajerske.

Iz vsebine knjige...

Roman ponuja  napeto zgodbo, ki temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili konec leta 1945. Hercoga Ivana, partizani zaprejo v taborišče na Teharjih kot vojnega  dobičkarja. Aneja Jezernika pa kot urednika slovenskega četniškega časopisa Kri in zemlja. V taborišču zvesta od četniškega obveščevalca o tajni akciji, ko so za Dražo Mihajlovića,  jugoslovanskega vodjo četnikov, v začetku leta 1944 želeli v Švico prenesti večjo količino zlata, denarja in dokumentov o računih v  švicarskih bankah. V petek, trinajstega, Anej in Ivan uspeta pobegniti s prizorišča pobojev. Začne se lov na zaklad. Vključi se tudi cerkev.  Knjiga ponuja polno šifer, s katerimi so si obveščevalne službe takrat pomagale. Ob spoznanju, da je cerkev hotela pograbiti vse in odpeljati v Rim, vas knjiga vseskozi drži v napetem ozračju in odkriva vedno nove skrivnosti. Pri branju te knjige  bomo radovedni in vedoželjni odprli vsako novo stran. Spoznali bomo nadčutne sposobnosti znanja, sposobnost širjenja uma. Knjiga je  polna človeške duhovnosti, polna znanja o medčloveških odnosih.
»Milo je podnebje pod katerim živimo,  trepetamo samo pod drevesi, ki smo jih sami zasadili«, je eden od mnogih stavkov, ki nam na novo odpira gledanje v razločevanje življenja, sprejemanja in pripravljenosti  poslušanja drugih…Na račun pa bodo prišli tudi vsi drugi, ki  želijo vedeti  veliko več o misticizmu šifer.

 

 

Klikni na sliko za povečavo
Naročila knjige

Knjigo lahko naročite preko elektronske pošte ali po telefonu.

Cena knjige je 24,00 €.

Telefon:
051 603 686
elektronski naslov:
info@roman-leljak.si

Atilova knjiga
Kapelski Vrh 100
9252 Radenci